Passion for learning - Logo

Site-ul proiectului: www.passion-learning.eu

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Edufor este partener în cadrul proiectului European Erasmus+ Educație Scoalară: Passion for Learning.

În cadrul acestui proiect, unul dintre rezultatele majore îl reprezintă Manualul pentru profesori: Activități terapeutice educaționale pentru incluziunea copiilor aflați la risc de abandon școlar. Acesta va fi disponibil integral pe site-ul nostru la finalizarea tuturor activităților.

Activitățile desfășurate în România sunt sintetizate în materiale video, reprezentând exemple de bună practică pentru alți actori educaționali.

În această postare, dorim să va captăm atenția cu primele 2 videouri realizate în cadrul proiectului. Activitățile au fost implementate de Școala Nr. 18 din Timișoara, însă montajul video al acestora este realizat de către EDUFOR.

Activitatea 1: O poveste, două versiuni

Subiectul activității este despre conflict și violență, unde profesorii explică conceptele principale și ascultă părerea elevilor despre subiect. Partea principală a activității este despre alternativa poveștii “Scufița roșie”, o versiune povestită de lup.

Concluzia: este important să ascultați cele 2 părți implicate într-un conflict.

Activitatea 2: Descoperind Europa

Aceasta este o activitate implementată în parteneriat cu o agenție de turism, care vizează dezvoltarea competențelor personale și culturale și formarea cetățeniei europene în rândul elevilor cu risc de abandon. Managerul agenției de turism explică rolul și tipurile agențiilor de turism, precum și documentele legale. Activitatea este continuată de profesori și terapeuți de la școală cu informații despre cultura europeană, exerciții interactive și proiecte realizate de elevi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *