E-learning

PLATFORMA DE E-LEARNING

bifa E-learning. Definitie.

Conform dictionarului Cambridge termenul de e-learning este definit ca invatarea realizata prin studiu de acasa si utilizand computere si cursuri furnizate prin internet.

bifa  Ce este o platforma de e-learning?

 Pentru a isi indeplini functia, e-learningul este furnizat prin intermediul unui mediu virtual de invatare (VLE). Acesta este definit ca o platforma bazata pe Web denumita si  platforma de e-learning ce livreaza continutul cursurilor in format digital si este de obicei integrata, in cadrul institutiilor de invațamant. In mod tipic VLE permite participanților să fie organizati în grupuri și roluri. De asemenea un curs virtual este structurat in resurse, activități și interacțiuni, prevazand si diferitele etape de evaluare dar si furnizarea de rapoarte privind participarea.

bifa  Etapele de realizare ale unei platforme de e-learning

Suntem gata sa va oferim voua, clientilor nostrii sisteme de invatare la distanta la cheie, respectiv platforma de e-learning implementata cu ajutorul unor software open source ce pot fi personalizate in conformitate cu cerintele interne ale beneficiarilor. Implementarea unei astfel de platforme on-line presupune parcurgerea mai multor etape de diagnostic si punere in practica a nevoilor de e-learning identificate prin urmarirea pasilor necesari privind instalarea si adaptarea de module specifice dupa cum urmeaza:

Analiza interna a nevoilor sistemului de invatare – presupune identificarea cursurilor ce trebuie adaptate la mediul on-line si modul de prelucrare pe care acesta trebuie sa-l sufere, gasirea de noi instrumente adaptate cerintelor on-line, identificarea numarului de utilizatori pe platforma on-line si/sau a grupurilor speciale, tipul de servicii ce trebuie implementate, etc. in functie de scopul propus de catre institutia beneficiara.

Analiza functionalitatilor ce trebuie implementate – in functie de nevoile identificate in pasul anterior vor fi propuse anumite functionalitati personalizate pentru sistemul de e-learning, ca de exemplu: implementarea de functionalitati ce permit video-conferinte on-line, certificarea cursantilor direct pe platforma de e-learning, editoare de text ce permit inregistrarea si vizualizarea imediata a comunicarilor participantilor la instruire, editoare de text pentru anumite domenii ca matematica, chimia, ce vor permite realizarea de exercitii si probleme on-line si evaluarea cunostiintelor din aceste domenii, cataloage si rapoarte on-line, etc.

Achizitionarea domeniului de functionare pentru platforma de e-learning si servicii de hosting ce realizeaza pregatirea mediului virtual – aceasta se face in conformitate cu cerintele tehnice de sistem, numarul de utilizatori previzionati, numarul si tipul de cursuri ce vor fi implementate

Instalarea tehnica standard pentru sistemul de management al invatarii (LMS) aceasta se realizeaza de catre specialisti IT inalt calificati

Setare pachet de limbi de functionare platforma educationala – maxim 120 de limbi posibile

Setare functionalitati standard ale editorului de text

Instalare functionalitati/module suplimentare conform analalizei diagnostic

Analiza elementelor de identitate vizuala a beneficiarului

Alegerea si instalarea interfetei grafice potrivite , respectiv tema

Personalizarea designului: adaugare logo, slogan, banner(e), descriere  platforma de e-learning si date de contact, retele de socializare, schimbare culori, etc.

Crearea structurii ierarhice a platformei – de ex. categorie principala: cursuri marketing, cu substructurile cursuri de comunicare si cursuri de comportamentul consumatorului, fiecare dintre acestea fiind de asemenea divizate in sub-structuri sau cuprinzand paleta de cursuri

Adaugarea structurilor de curs pe platforma on-line.

Aceasta este etapa cea mai complexa si presupune de asemenea, mai multi pasi in implementare. 

Realizam  cursuri on-line pentru adulti si copii folosind resursele si activitatile disponibile pe platforma open source si integrand:

diferite fisiere: de tip imagini, pdf, Word, Excel, Power-Point, linkuri, etc.

 fisiere audio-video realizate cu software profesional: Camtasia, Vyond sau PowToon

continut multimedia interactiv si animat in formatul standard de e-learning: SCORM 

 alte activitati pedagogice de tipul: lectii interactive, teme pentru acasa, exercitii tip forum sau chat

quizuri si examene on-line, certificare on-line, chestionare de evaluare a cursurilor, etc.

jocuri on-line tip: Spanzuratoarea, Vrei sa fii miliardar, Snakes & Ladders, etc.

Certificare de competente sau de curs, open badges, gamification.

Exemplu complet de curs:

 Pentru mai multe detalii si exemple interactive sau video de resurse multimedia pentru copii si adulti va rugam sa vizualizati pagina noastra Continut de e-learning.

Testarea de functionare pentru  platforma de invatare se face inainte de furnizare de catre firma noastra si urmeaza cativa pasi tehnici specifici

Testarea de acceptanta se face de catre dvs. ca beneficiari in prezenta reprezentantilor nostri. Acesta are loc numai dupa ce este implementata   platforma educationala  – ca faza intermediara, dar in general se realizeaza impreuna cu furnizarea serviciilor de dezvoltare de continut de  e-learning.

Acceptarea serviciilor are loc in urma unui proces verbal de receptie detaliat – ce poate presupune si anexarea inregistrarii video a functionarii platformei

bifa  Exemple de platforme dezvoltate

Va prezentam mai jos cateva exemple de platforme de e-learning dezvoltate de catre societatea noastra.

bifa  Pretul pentru o platforma de e-learning 

Contactati-ne pentru o intalnire si o demonstratie gratuita pe platforma de e-learning a societatii noastre, in urma careiea putem realiza si oferta concreta de pret, plecand de la nevoile dvs. strict personalizate.