BECOME DIGITAL TRAINERS

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”. 

EDUFOR a participat în perioada 2-4 noiembrie 2022 la mobilitatea „Become digital trainers” care a avut loc la Zaragosa, Spania, găzduită de partenerul nostru Geinnova, în cadrul proiectului Erasmus+ „UP-RURAL”.

✏️În prima zi, doamna Zaira Villalba de la GEINNOVA a predat despre cum să utilizați platforma Moodle și câteva dintre resursele și activitățile posibile.

✏️ În a doua și a treia zi, doamna Cătălina Constantin de la EDUFOR a prezentat despre cum se creează conținut e-learning cu ajutorul unor metode și strategii instrucționale specifice și cu ajutorul a 2 software.

✏️ Primul pas a fost înțelegerea modelului ADDIE care este o metodă de dezvoltare a conținutului e-learning în 5 pași: Analiză, Proiectare, Dezvoltare, Implementare și Evaluare. În timpul cursului au fost detaliați cu exemple concrete pașii de Analiză și Proiectare.

✏️ Cursanții au văzut 2 exemple concrete adaptate contextului proiectului: 1 poveste digitală creată cu Vyond și prezentând „ofițerul de dezvoltare comunitară” discutând cu un fermier al unei sere de tomate și 1 scenariu ramificat creat cu Articulate Storyline, prezentând același ofițer care încearcă să ajute un alt fermier de bovine să-și facă ferma mai sustenabilă. Conținutul poveștilor a fost discutat în paralel cu modalitatea de a crea storyboard-ul lor.

✏️Scopul principal al sesiunii de instruire a fost de a ajuta cursanții să scrie propriul conținut educational folosind strategiile și software-urile de instruire menționate. Pentru aceasta au fost descrise principalele funcționalități și specificități ale Vyond, utilizat pentru crearea videoclipurilor animate și Articulate Storyline 3 folosit pentru a crea conținut extrem de interactiv și în acest context scenarii ramificate (povestiri cu mai multe finaluri).

✒️Rămâneți cu noi pentru mai multe informații despre proiect!

Fotografii din timpul evenimentului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *