CURS PRODUCTIE
Productie sustenabila in sectorul mobilei sau componentelor din lemn

bifa Categoria de cursuri

Sustenabilitate, productie, management al sistemelor de mediu, protectia mediului, responsabilitate sociala


bifa Tipul cursului

Acest curs a fost obtinut in cadrul proiectului European – Leonardo da Vinci SD-ECOFURNITURE. Pentru a obtine mai multe detalii despre acest proiect va rugam accesati siteul Uniunii Europene ADAM, in sectiunile dedicate proiectului. In functie de modalitatea de predare adoptata cursul poate fi:
creion Curs on-line
creion Durata de studiu: 6 luni (24 saptamani), accesarea resurselor si activitatilor de invatare se poate face oricand in functie de timpul disponibil al cursantului; timp real de studiu: 40 ore
creion Cerinte de studii: neprecizat


bifa Pret

In funtie de tipul de curs urmat si de diploma primita:
creion Curs on-line + diploma generata automat de catre sistemul de e-learning:  238 Lei (TVA inclus);
PROMOTIE  178,5 Lei pentru studenti, someri si persoane cu handicap (se va face dovada)
creion Curs on-line + diploma in original: 357 Lei (TVA inclus);

PROMOTIE 238 Lei  pentru studenti, someri si persoane cu handicap (se va face dovada)


bifa Cui se adreseaza?

creion Managerilor din industria mobilei si componentelor ce doresc sa introduca obiectivele de dezvoltare durabila in companie si in productie si apoi sa comunice date concrete in raportul de sustenabilitate!
creion Managerilor ce doresc sa produca mobila sau componente din lemn sustenabile
creion Specialistilor ce doresc să aprofundeze cunostiine de productie sustenabila aplicata în sectorul mobilei sau componentelor
creion Managerilor de sistem de mediu, managerilor de responsabilitate sociala, responsabililor de mediu sau asimilati din companiile de mobila sau componente pentru mobila din lemn


bifa Scopul cursului

Este sa dezvolte competente referitoare la formularea si implementarea strategiei de productie sustenabila pentru fabricile de mobila sau componente; aplicarea directa si imediata a masurilor concrete in companiile dvs.


bifa Tematica cursului

UNITATEA 1 – Cum sa integram obiectivele de sustenabilitate in companie si in departamentul de productie
1.1. Obiective si prioritati Europene si globale privind dezvoltarea sustenabila
1.2. Stabilirea si integrarea obiectivelor dezvoltarii sustenabile in companie si in deparatmentul de productie (conform documentelor si recomandarilor Uniunii Europene; veti invata concret cum sa stabiliti indicatori cheie de impact si ce instrumente Europene sa folositi pentru aceasta)
1.3. Studiu de caz – leaderul American pentru mobilier de birou – INSCAPE.
UNITATEA 2 – Solutii concrete pentru reducerea impactului negativ, ecologic, social si economic in productia de mobilier din lemn
2.1. Impactul asupra mediului al proceselor de productie din sectorul mobilei si componentelor din lemn ( legislatie Europeana si nationala aplicabila in vederea certificarii EMAS si/sau ISO 14001; impactul asupra apei, deseurile poluarea aerului si mirosurie, contaminarea solului, poluarea fonica, gestionarea produselor si subtantelor chimice periculoase)
2.2. Cele mai bune tehnici disponibile (BAT) in productia de mobilier si componente din lemn
2.2.1. Introducere – concepte, legislatie, documente Europene (BAT, BREF, directiva Europeana/legea nationala privind emisiile industriale)
2.2.2. Cele mai bune tehnici disponibile – panouri pe baza de lemn (valabil incepand cu anul 2015 !)
2.2.3. Cele mai bune tehnici disponibile – solventi organici utilizati in industria mobilei
2.2.4. Cele mai bune tehnici disponibile – materiale auxiliare utilizate in industria mobilei
2.3. Studii de caz – programe de conformare


bifa De ce sa urmez cursul?

Pentru ca …
creion este un curs obtinut printr-un proiect European de succes, SD-ECOFURNITURE, avand la baza cooperarea intre institute de cercetare de nivel European si chiar mondial !
creion ca doresti sa stii cum sa integrezi obiectivele dezvoltarii durabile in departamentul de productie si apoi sa comunici date concrete in raportul de sustenabilitate (ce va fi obligatoriu de realizat incepand cu anul 2017 pentru companiile cu mai mult de 500 de angajati, conform Ordinului nr. 1938/2016 al Ministerului Finanțelor Publice (MFP) care transpune în legislația românească  prevederile Directivei UE 95/2014 )
creion doresti sa aflii solutii concrete ce pot fi aplicate de fabrica dvs. in productie pentru a reduce impactul negativ ecologic, social si economic esti un specialist in productie si doresti sa-ti actualizezi cunostiintele privind masurile de sustenabilitate
creion vei afla care sunt cel mai bune tehnici disponibile – BAT – pentru a minimiza impactul asupra mediului, in concordanta cu ultimele noutati
creion Pentru ca vei putea analiza studii de caz practice, cu exemple preluate de la marile branduri internationale si masuri concrete aplicabile in propria companie
creion Pentru ca vei putea face schimb de idei si practici cu profesionistii domeniului inscrisi la curs utilizand instrumentele de comunicare ale platformei: forumuri specializate, camere de discutii – chat; aceasta se numeste peer learning, adica invatare din experienta omologilor tai!
creion Pentru ca vei avea parte de un formator de elita; vezi CV formator !

Pentru a te convinge vezi video DEMO de mai jos! Pentru o vizualizare optima va rugam activati optiunea “full screen” din partea dreapta jos a ferestrei video.


bifa Ce diploma primesc?

In functie de optiunea dvs., in urma absolvirii cursurilor on-line si a trecerii cu scucces a examenului (minim nota 6) veti primi:
creion un certificat de absolvire generat on-line de catre sistemul de e-learning in care se specifica, numele dvs, numele cursului absolvit si nota de de la examenul final; acesta poate fi salvat in computer si apoi printat de catre dvs.; vezi specimen AICI.
creion un certificat de absolvire – cu stampila si semnatura centrului de training in original, in care se mentioneaza numele dvs. complet, seria si numarul diplomei, CNP si data nasterii, ce va putea fi folosit in CV-ul dvs. si la angajator, vezi specimen AICI.
Obtinerea certificatului de aboslvire in original, presupune transmiterea unei cereri scrise în acest sens la adresele de e-mail specificate la sectiunea <contact> a site-ului si este posibila numai dupa absolvirea examenului final cu minim nota 6. După transmiterea si confirmarea cererii, veti primi certificatul de absolvire in original, prin posta cu confirmare de primire sau curier, în termen de 15 zile lucratoare.
Daca ati dorit initial doar certificatul de absolvire generat on-line, insa ulterior considerati necesar si eliberarea certificatului in original, puteti oricand sa il obtineti prin plata diferentei de pret intre cele 2 diplome.


bifa Cum ma inscriu?

creion primul pas este sa cititi cu atentie documentul <TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE SITE SI PLATFORMA DE E-LEARNING> document disponibil dand click AICI sau pe pagina de start a platfomei la adresa http://edu-for.eu/moodle; numai daca sunteti de acord cu acesta, treceti la pasii urmatori;
creion completati formularul de inscriere de pe prima pagina a platformei dand click AICI sau in browser la adresa: http://edu-for.eu/moodle, fie ca persoane fizice, fie ca persoane juridice. Atentie: inscrierea este considerata valabila numai dupa ce ati completat toate campurile si ati raspuns DA cu privire la <termenii si conditiile de utilizare site si platforma de e-learning>, altfel veti fi rugat sa reluati procedura.
creion transmiteti un e-mail la adresa info@edu-for.eu, sau catalinatoader2003@yahoo.com prin care mentionati ca ati realizat inscrierea si solicitati factura pro-forma; aceasta vi se va transmite in format electronic, urmand ca dvs sa efectuati plata in contul firmei noastre folosind ca modalitati fie transferul bancar, fie depunerea de numerar; apoi trimiteti o copie a dovezii de plata prin e-mail;
creion Dupa ce ati urmat toti pasii vi se vor transmite datele corespunzatoare contului de utilizator, cu care va puteti loga la curs precum si ghidul de studiu vizand modalitatile tehnice de utilizare a platformei, iar apoi puteti oricand incepe sa invatati!
veti primi factura fiscala in original prin posta sau curier in maxim 10 zile de la inscriere.

Pentru mai multe detalii despre curs in general sau inscrieri va rugam contactati-ne!